LÆGE

Kontakt


Skriv en mail direkte til mig her >

eller benyt kontaktformularen nedenfor, og jeg vender tilbage hurtigst muligt.

 
 
 
 

Fagpersonlig indsigt og kompetence

Vejen til professionalisme, personlig styrke og arbejdsglæde


Jobbet som læge kræver, at man samarbejder med mange forskellige mennesker - patienter, pårørende, kolleger, tværfaglige samarbejdspartnere - i mange forskellige situationer og med mange forskellige formål.

Det kræver en bred vifte af viden og indsigt, konkrete værktøjer og handlekompetencer og en evne til at håndtere sig selv som fagperson – også under pres. Det er de færreste forundt at mestre det pr. naturtalent.

 
Rollen som professionel på dagsordenen

Der ikke tradition for at italesætte de fagpersonlige udfordringer på lige fod med de faglige i lægeverdenen. Det kan skabe en kultur, hvor fx ’gode samarbejdsevner’ og ’trivsel i jobbet’ bliver betragtet som et resultat af ’egnethed’ og særlige ikke nærmere definerede personlige træk og talenter. Selvfølgelig kan man være mere eller mindre gearet til lægelivet som person – men det er ikke hele historien. Hvis man som fagperson og som kultur ikke har et sprog for og en bevidsthed om, hvad der er på spil i det komplekse praksisrum såvel som i samspillet og i en selv, kommer man til at savne handlemuligheder. Og ud over at det ofte resulterer i lægeligt arbejde, der ikke er så godt, som det kunne være, kan det også give den enkelte læge nederlagsfølelse – eller give det aktuelle samarbejde eller patienterne prædikater som ”umulige”, ”inkompetente”, ”krævende” - fortsæt selv…


Eksempler på aktiviteter (se også links til venstre på siden):

Aktive tænkepauser

Kortere seancer med oplæg, øvelser og refleksion, 2½ -3 timer


Workshops

Interaktive temadage med mulighed for at arbejde i dybden med egen fagpersonlighed og det fagpersonliges betydning for professionalisme, samarbejde og arbejdsglæde.


Supervision

Individuelt tilrettelagte forløb af kortere varighed ved fx manglende trivsel, udfordringer i samarbejdet eller andet.


Eksempler på temaer:

Tag vare på dig selv som læge

Handlekraft under pres

Professionel: Tag sagen i egen hånd med viden og værktøjer


Hvad får man ud af det:

Det var givende at blive klogere på sig selv, ens egne kerneværdier, at få fokus på hvad der skaber det gode lægeliv og omvendt, hvad der spænder ben for det – få det tydeliggjort, så det er til at handle på.


Rigtig dygtig underviser, der på glimrende vis formår at tage udgangspunkt i relevante daglige problemstillinger samt mulige løsningsmodeller.

Læger om deltagelse på temadagen Tag vare på dig selv som læge


Kontakt mig, så finder vi en form og et indhold, der passer til jeres behov.Anne Zimmer


Nytorv 3, 3.tv

9000 Aalborg

Tlf. + 45 6062 2286

KOMMUNIKATION  |  LEDELSE  |  FAGPERSONLIG UDVIKLING