KOMMUNIKATION | LEDELSE | FAGPERSONLIG UDVIKLING
Jeg er uddannet:
Cand.phil. i Interpersonel organisationskommunikation på AAU med speciale i erkendelsesskabende kommunikation i undervisningen. Efterfølgende er jeg uddannet kommunikationstræner ved AAU, integreret psykoterapeut MPF på Vedfelt instituttet samt supervisor hos Susanne Bang (Psykoterapeutforeningen). Senest har jeg uddannet mig indenfor neuroaffektiv psykologi ved Susan Hart og Marianne Bentzen.
Jeg er certificeret til at teste i og facilitere fagpersonlig og gruppedynamisk udvikling gennem Jungiansk Typeindeks (JTI) ved Center for Ledelse.
CDO-netværket hos Center for Dialog og Organisation ved Aalborg Universitet samt Dansk Selskab for kommunikation i sundhedsvæsnet.
Jeg arbejder hjemmevant på alle tre niveauer – og ser dem som sammenhængende; hinandens kontekst. Jeg arbejder sjældent i det ene felt uden at tænke de andre ind.
Gennem min karriere har jeg har haft det privilegium at kunne fordybe mig i forskellige faggrupper; pædagoger og lærere, undervisere på videregående uddannelser, medarbejdere i socialpsykiatri og demensomsorg og nye såvel som erfarne ledere.
Jeg arbejder i dag primært med praktiserende læger og er blandt andet tilknyttet PLO-E som ledelses- og organisationskonsulent. Jeg underviser og faciliterer derudover udvikling i klinikkerne indenfor områderne ledelse, samarbejde og trivsel i eget regi, ligesom jeg har både individuel og gruppe-supervision. Her er jeg særligt optaget af at understøtte de praktiserende læger i at finde fodfæste og balance i feltet menneske-læge-leder.
Siden 2011 har jeg som underviser og supervisor desuden haft over 700 nyuddannede læger mellem hænderne og været dybt optaget af deres arbejde med at forvalte faglig og personlig viden og kompetencer i hensigtsmæssig kombination – og ikke mindst hvordan vi bedst muligt støtter op om denne proces.
Jeg varetager løbende kommunikationstrænings-, undervisnings- og vejledningsopgaver som ekstern lektor på Institut for Kultur og Læring, Aalborg Universitet, de seneste år primært på Master i procesledelse og organisatorisk forandring (PROF).
Frem til foråret 2016 har jeg arbejdet fem år som udviklingskonsulent ved Region Nordjylland, Koncern HR, Ledelse og Kompetenceudvikling, hvor min primære beskæftigelse har været at undervise, træne og supervisere yngre læger i kommunikation, ledelse og fagpersonlig udvikling.
Forud arbejdede jeg som selvstændig underviser, supervisor og proceskonsulent i pædagogisk og socialt arbejde (2006-2011). Her var mit fokus særligt på fagpersonlig udvikling, relationsarbejde og kollegiale udviklingsrum inden for områderne socialpsykiatri, special- og socialpædagogik og demensomsorg. Områder hvor kontakten til målgruppen kan være særligt udfordrende og stiller høje krav til de professionelles faglige og fagpersonlige kompetencer.
Jeg startede mit professionelle virke med godt 10 år som seminarielærer og lektor i faget Kommunikation, Organisation og Ledelse på UCN, University College Nordjylland. Min opgaver lå primært inden for kursus- og udviklingsafdelingen blandt andet som underviser og vejleder på Diplom i ledelse. Fra august 2002 til juni 2003 havde jeg ansættelse som kandidatstipendiat på Institut for Kommunikation, AAU, på et projekt om metoder til understøttelse af fagpersonlig udvikling i kollegiale relationer.
Udgivelser:
Jeg er særligt optaget af anerkendelse som næring til udvikling og har bl.a i samarbejde med ph.d Lise Billund skrevet artiklen Stof til eftertanke – Anerkendelse som næring til udvikling i relationer i: Alrø, Helle og Marianne Kristiansen (red.): Dialog og magt i organisationer, Aalborg Universitetsforlag 2004 samt artiklen Processuel lydhørhed i: Alrø, Helle, Lise Billund og Poul Nørgård Dahl (red.): Dialogisk procesfacilitering, Aalborg Universitetsforlag 2018. Inspirationen til min egen supervisionstilgang har jeg søgt at indfange i artiklen Initiativer til kontakt - ubevidst intelligens i erkendelsesskabende samtaler i Alrø, Helle, Lise Billund og Sine Maria Herholdt-Lumholdt (red.): Kontakt i professionelle relationer, Aalborg Universitetsforlag 2020.